Bijscholing airco-systemen personen- en bedrijfswagens bij Garage Joop Huyskes

Om zelf bij de tijd te blijven worden de medewerkers van Garage Joop Huyskes voortdurend (bij)geschoold. Zo hebben zij onlangs de bijscholing airco-systemen voor personen- en bedrijfswagens achter de rug.

De bijscholing werd gedaan bij GMTO (Gerichte Motortechnische Opleidingen). Dit maakt Garage Huyskes ‘Erkend Airco Specialist’.

Veilig rijden – ontspannen aankomen!

Een airconditioning in de auto is het hele jaar door een weldaad voor bestuurder en passagier. Maar wil je het hoofd koel houden dan heeft ook de airco tijdig onderhoud nodig. Airco is niet alleen comfortabel maar biedt ook een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van ongevalrisico’s. De jaarlijkse check van de airco is daarom zeer belangrijk. Schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen in het aircosysteem en vervolgens in het filter waardoor ze in je auto terecht kunnen komen. Ook voorkom je dure reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd.

Waar zich de “zwakke plekken” van een airco bevinden, wordt getoond in de afbeelding. Als het vulmiddel in uw airco-systeem onder een bepaalde niveau zakt kan dat aanzienlijke schade tot gevolg hebben. Het hart van de Airco, de compressor wordt dan onvoldoende gesmeerd en gaat kapot. Kostenplaatje reparatie rond de 800 euro, of meer als er dan nog gespoeld moet worden, drukregelaars vervangen en ga zo maar door!

Onderhoud voorkomt defecten

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. We rekenen erop. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van een airconditioning zal je binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt vaak als het jou niet uitkomt!

 

Controleren, afpersen, reinigen en indien nodig doorspoelen van het aircosysteem? Bel, mail of kom langs voor meer informatie of voor een vrijblijvende prijsopgave